söndag, juni 14, 2015

Grillad kebab


Att grilla på sommaren är underbart gott. Kebab är en favorit hos oss. Servera kebaben med taboule, bröd, homus, tsatsiki och grönsaker.

ca 900 g lammfärs (nöt- eller blandfärs kan också användes)
2 msk salt
2 tomater
4 tsk irakisk kryddblandning (eller 2 tsk svart pappar och 2 tsk chilipeppar)
2 dl hackad bladpersilja
1 finhackade gullökar
2 msk ströbröd, potatismjöl eller havremjöl
Spett - av trä eller metall

Gör så här:
  1. Lägg spett av trä i blöt i ca 2 timmar innan du börjar grilla.
  2. Riv tomaterna i ett rivjärn. 
  3. Blanda ihop alla ingredienser till en smet. 
  4. Ta ca en halv näve färs och forma till korva. Trä upp korvarna på grillspett och tryck fast dem ordentligt. Blöt händerna om de blir klippiga. 
  5. Grilla på het grill i ca 5 minuter runt om.