söndag, september 13, 2015

Tips: få avokado att mogna

Avocado Whole and Crossection
By JJ Harrison (jjharrison89@facebook.com) (Own work) [CC BY-SA 2.5 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5)], via Wikimedia Commons
Avokado är inte bara gott utan väldigt nyttigt för den innehåller både nyttiga ämnen (mineraler och vitaminer) och upp till 30% omättade fetter. Avokado har bland annat höga halter av kalium, en essentiell mineral som är nödvändigt för normal hjärt- och muskelfunktion. 

Mogna avokado är ljust gröna till färgen, hårda och inte goda. De mognar i rumstemperatur och är perfekta inom 5-7 dagar. För att skynda på mognadsprocessen så kan du ta en plastpåse och lägga avokadon i den tillsammans med ett äpple eller två. Låt påsen ligga 1-2 dagar. Inuti påsen bildas nu ett litet mikroklimat som avokadon mognar i eftersom äpple producerar etylengas som påskyndar mognadsprocessen för avokadon. Att det bildas kondens på insidan av påsen är ett bra tecken. 
Päron kan också användas istället för äpple.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.