söndag, november 16, 2014

Kryddig potatis och kycklinggryta


Den här grytan är väldigt god och smakrik. Smakerna kommer fån olika kryddor: kardemumma, nejlika, svartpeppar, kryddpeppar, kanel och kryddpeppar. Kryddorna ska vara hela. Servera grytan tillsammans med ris.

Ingredienser:
1 hel kyckling eller 2 kg kycklinglår eller ben
2-3 liter vatten
2 msk salt
6 medelstora potatisar
2 msk tomatpuré
5 st hela svartpepparkorn
5 st kryddpeppar, hel
2 st kanelstång, hel
5 st nejlikor, hela
5 st hela kardemummakapslar
0.5 dl olja

Gör så här:

Kycklingbuljong:
Skölj kycklingen. Lägg vatten, salt och kyckling i en stor gryta. Koka upp och låt sjuda på medelvärme i ca 45 minuter. Skumma bort fettet då och då. Sila av buljongen i en annan kastrull.

Gryta:
Skala potatisarna och dela i 6 bitar. Värm oljan i en kastrull. Stek kycklingen. Ställ den stekta kycklingen på en tallrik.
Stek potatisen i kastrullen. Tillsätt tomatpuré och rör om. Tillsätt kycklingbuljongen och alla kryddor. Koka upp och låd sjuda i ca 20 min eller tills potatisen är klar.