De här
pistagebollarna måste ätas, himla goda och gjorde på bra råvaror. Bra
naturgodis helt enkelt! Receptet är mitt eget påhitt. Till 25 stycken behöver du:
2 stora morötter
3 dl vatten
3 msk flytande
honung
2 tsk
vaniljpulver
1,5 dl mandel
2 msk kokosolja
1,5 havregryn
2 dl grovhackade
pistage nötter
Skala och finriva morötterna. Lägg morötterna tillsammans med vatten i en kastrull. Koka i ca 20 minuter. Pressa ut vätska och låt svalna. Lägg morötterna i en matberedare tillsammans med mandel, vaniljpulver, honung och kokosolja. Mixa allt i matberedaren, mandel ska vara grov. Lägg mixen i en djuptallrik och tillsätt havregryn. Blanda samman och rulla till bollar. Doppa i hackade pistagenötter. Ställ bollarna kallt innan servering.
Skala och finriva morötterna. Lägg morötterna tillsammans med vatten i en kastrull. Koka i ca 20 minuter. Pressa ut vätska och låt svalna. Lägg morötterna i en matberedare tillsammans med mandel, vaniljpulver, honung och kokosolja. Mixa allt i matberedaren, mandel ska vara grov. Lägg mixen i en djuptallrik och tillsätt havregryn. Blanda samman och rulla till bollar. Doppa i hackade pistagenötter. Ställ bollarna kallt innan servering.