tisdag, september 02, 2014

Apelsinchokladkaka


En riktigt mastig chokladkaka med smak av apelsin. Bananen gör att chokladkakan får det där lilla extra. Servera kaka med vispad grädde eller vaniljglass. Kakan smakar ännu godare dagen efter. Receptet är min kreativa syrrans påhitt, tack Susan!

2 dl socker
2 bananer
½ apelsin
200 g smör
2 dl kakao
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
 valnötter till garnering
kokosflingor till formen

Gör så här:
Värm ugnen till 200°C. Vispa socker och smält smör. Tillsätt ett ägg i taget och vispa poröst. Tillsätt kakao och vaniljsocker. Riv apelsinskalet och pressa ut saften. Mosa bananer och häll i smeten tillsammans med apelsinjuice och skal. Blanda vetemjöl och bakpulver och hälla i smeten. Blanda väl. Smöra en form och strö kokosflingor. Häll i smeten och dekorera med valnötter. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 – 40 min. Låt svalna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.