En riktigt mastig
chokladkaka med smak av apelsin. Bananen gör att chokladkakan får det där lilla extra. Servera kaka med vispad grädde eller
vaniljglass. Kakan smakar ännu godare dagen efter. Receptet är min kreativa syrrans påhitt, tack Susan!
2 dl socker
2 bananer
½ apelsin
200 g smör
2 dl kakao
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk
vaniljsocker
2 dl vetemjöl
valnötter till garnering
kokosflingor till
formen
Gör så här:
Värm ugnen till 200°C. Vispa socker och
smält smör. Tillsätt ett ägg i taget och vispa poröst. Tillsätt kakao och
vaniljsocker. Riv apelsinskalet och pressa ut saften. Mosa bananer och häll i
smeten tillsammans med apelsinjuice och skal. Blanda vetemjöl och bakpulver och
hälla i smeten. Blanda väl. Smöra en form och strö kokosflingor. Häll i smeten
och dekorera med valnötter. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 – 40 min. Låt
svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.